Over ons

Wie is er welkom in de Vinologische Keuken?

Iedereen die op zoek is naar een lekker recept en wil weten welke wijn je daarbij kunt drinken.
In mijn Vinologische Keuken wordt gevarieerd gekookt en er worden, als het even kan, passende wijnen bij geschonken.
Met dit blog wil ik het goed combineren van wijn & spijs toegankelijk maken voor iedereen. Ik wil inspiratie geven aan alle home chefs die hun gasten nog meer willen laten genieten door de juiste wijn bij een gerecht te schenken. Het is hier niet nodig om geaffecteerd vineus te kunnen wauwelen, een grote wijnkenner te zijn of een dikke portemonnee te hebben. De Vinologische Keuken is voor iedereen die nog lekkerder wil eten èn drinken!

Wat schaft de pot in de Vinologische Keuken?

De smaak van Kaat niet in een (trend)hokje te stoppen. We eten zowel vegetarisch als vlees. Soms klassiek maar vaak (con)fusion of vernieuwend. Niet alleen simpel maar ook wel eens uitgebreid feestelijk. In ieder geval koken we (meestal) gezond en vanaf scratch want het is leuk om te experimenteren. Dat geldt ook voor de wijn-spijs combinaties. De wijntips zijn zo geschreven dat je er je eigen aankoopkant mee op kunt: van supermarkt tot exclusieve wijnhandel.

“Niet te bang zijn” is het motto want af en toe een wijn-spijt combinatie ervaren is geen ramp! Dan trekken we gewoon een andere fles wijn open!

Leuke praatjes en plaatjes hoor Kaat. Maar wie ben jij dan?

Dit ben ik ‘in action’

Kaat is vinoloog en kookt.
Altijd en onvermoeibaar.
Als ze niet aan het koken is dan denkt ze er over na of is ze boodschappen aan het doen.
En nu schrijft ze er ook nog over. Op dit blog.
Ik hou van Kaat en haar keuken.
Ik denk jij straks ook.

Aldus Brand over mij.

En wie is Brand dan?

Brand is mijn man, collega-vinoloog en het officiële, door mij aangewezen, culinaire proefkonijn.
Daardoor tevens onbedoeld de meest gevreesde criticus van mijn Vinologische Keuken.
Hij eet & drinkt en drinkt & eet wat ik hem ook maar voorzet.
En hij blijft er jaloersmakend slank bij.
Zonder Brandmerk, geen blog registratie.
Laatst heeft hij dispensatie aangevraagd.
Voor zuurkool, suikers en bietjes.
Vindt ie minder lekker….
Ik zal er eens over denken.


Deze iconische foto is van fotograaf Bert Stern. Het stel op de foto geniet van een fles Bordeaux.
Een Château Lafite-Rothschild om precies te zijn.
Dit hadden Brand en ik kunnen zijn.
Hoewel… ik zou mijn glas nooit zo vasthouden 😉