Dessert/ Recepten & wijn/ Wijn & recepten/ Zoetigheid

Drink pink!

Drink pink

We hebben nog een bodempje Brachetto d’Acqui over van gisteren. De trifle met roze boerenjongens (cranberry’s geweld in de wodka) is allang op. Maar ik weet nog wel wat lekkere combinaties bij de laatste paar slokken Brachetto te verzinnen.

Ik ben alleen bang dat ik een vriendin moet bellen om dit met mij te delen want Brand is afgehaakt. Hij beweert dat hij van al die suikers ongelukkig wordt. Daar geloof ik helemaal niets van maar ok. Zonen Nox en Kai willen al een hele tijd met ‘m klaverjassen dus dit lijkt mij een perfect moment. Daaaaag Brand! It’s Pink Lady’s Night.

Zal ik wat regelen van Patisserie Holtkamp in Amsterdam? Bijvoorbeeld de cheesecake met Deense room en bessengelei of de frambozenfrangipane? Ik kan ook het cassistaartje nemen. Het hoeft trouwens niet ‘rood’ te zijn want bij de frisse smaken van de licht zoete wijn past bijvoorbeeld ook de citroenmeringue.

Cheesecake van Holtkamp

Brachetto is licht sprankelend en kan daardoor makkelijk zoetigheid van een dessert aan. De wijn heeft slechts 5% alcohol en aroma’s van licht rood fruit als aardbeien en frambozen, aalbessen en zelfs wat van rozenblaadjes. De combinatie met één van de waanzinnige macarons van Pierre Marcolini uit Brussel is net zo heerlijk als voor de hand liggend. Probeer anders eens zijn frambozenhartjes met ganache van zwarte chocolade. Zijn Hollandse collega chocoheld Keet Raat maakt ook de meest bijzondere bonbons. Zoek iets uit met donkere chocolade en verder…experimenteren maar!

De hartjes van Marcolini
De macarons van Marcolini

Ken je de biscuits de Reims van Fossier? Het zijn een soort roze lange vingers die men vroeger in de champagne(!) sopte. Daar kun je tiramisu of Eton Mess mee maken.

Biscuits de Reims

De banketbakker bij ons in het dorp verkoopt trouwens een fantastische bosvruchtenslof. Met echte banketbakkersroom op een stevige cakebodem het vers bosfruit erop. De Red Velvet cake is ook een topper bij de Brachetto.

Hoewel ik zelf de combinatie van ijs en wijn iets minder vind, weet ik dat er veel mensen zijn die het wel lekker vinden. Probeer maar eens met Häagen-Dazs Belgian Chocolate of de Strawberry Cream. Ben je uiteindelijk toe aan wat minder zoetigheid dan kun je simpelweg een coupe vers fruit nemen. Of een stukje zachte kaas en wat zachte blauwe kaas. Mogelijkheden genoeg!

Eens even kijken wie ik ga bellen…. ik denk Fernando!

De Brachetto d’Acqui van wijnhuis Baida

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply