Bubbel/ Just surf no turf/ Recepten & wijn/ Wijn & recepten

Pittige paté van gerookte makreel

“Simpel, snel en makkelijk” zijn wat mij betreft niet altijd de beste criteria voor goede en originele recepten. Dit hapje is daar wel een uitzondering op. Met slechts drie ingrediënten, 5 minuten werk en een paar vieze handen verder heb je het lekkerste smeersel voor op een toastje gemaakt.

Wijntip: bubbels

Drink hier gerust een fris, droge cava bij. De zuren (en het koolzuur) in bubbel wijnen zijn een goede tegenhanger voor de vettigheid van de vis en de mayonaise.

Gerookte makreel filets

Pittige paté van gerookte makreel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Borrelhapje Hollands
By Kaat Serves: 6
Total Time: 5 m.

Ingredients

  • 1 gerookte makreel
  • paar el mayonaise
  • 1 el sambal badjak (of manis)
  • evtu paar druppels citroensap

Instructions

1

Maak de makreel schoon door het vlees in een kommetje te doen en het vel en graten weg te gooien.

2

Prak met een vork de mayonaise en sambal erdoor.

3

Roer, eventueel met het citroensap tot je een mooi egaal smeersel hebt verkregen.

4

Serveer op ouderwetse Melba toast of op een knapperig stokbroodje.

Notes

Brand en ik zijn gek op de keuken van België. En als ze daar iets goed kunnen dan is het mayonaise maken. Wij gebruiken altijd de mayonaise van Devos & Lemmens met ei. Probeer deze zeker een keer.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply