
Het Saint Clair Family Estate is eigendom van pionier wijnboeren Neal en Judy Ibbotson. De missie van het huis om wijnen van wereldklasse te maken, lukt aardig tot nu toe. Niet alleen het prachtige klimaat en terroir in Marlborough, Nieuw Zeeland helpt daarbij, maar een heel team van wijnmakers en familieleden dragen bij aan het succes. Want dat heeft Saint Clair:
hun Pioneer Block 11 Cell Block chardonnay 2014 is opgenomen in de ‘Top 10 Chardonnays of the World’. Tijdens de International Wine Challenge in Wenen, 2012, 2013, 2015 en 2016 zijn ze uitgeroepen tot ‘New Zealand Wine Producer of the Year’ en in 2012 en 2014 is hun wijnmaker Hamish Clark uitgeroepen tot ‘New Zealand Winemaker of the Year’. Om maar wat te noemen.
Vraag een succesnummer als Saint Clair om hun bijdrage aan je foodblog en je krijgt vanzelfsprekend een recept bij een gelauwerde wijn; de Saint Clair Omaka Reserve Chardonnay. In 2018 winnaar van de Gold Medal van de UK Sommelier Wine Awards.
Saint Clair Omaka Reserve Chardonnay.
De wijngaarden zijn gelegen in de Omaka Vallei, Marlborough regio. Kleigronden, warme dagen en koude nachten zijn de ideale omstandigheden voor geweldige aromatische ontwikkeling van de druiven.
Deze chardonnay is op Amerikaans eikenhouten vaten gefermenteerd en heeft 10 maanden op zijn eigen lies liggen rijpen.
Aroma’s van steenfruit, geroosterde hazelnoten, vanille en citrusfruit. Droge wijn met aangenaam rustige zuren.

Voor de vulling: Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui hierin tot deze zacht en licht gekleurd is. Doe dan de pancetta of bacon erbij en blijf regelmatig roeren. Doe de citoen en e el rozemarijn erbij. Roerbak nog een paar minuten. Haal de pan van het vuur, voeg de broodblokjes en 2 tl zout en 1 tl peper toe en roer goed door elkaar. Laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 200º C en maak ondertussen de pasta om de kip mee in te smeren. Hak de knoflook fijn op een snijplank en vermeng met de tl zout en de rest van de rozemarijn. Dep de kip van binnen en van buiten goed droog. Vul de kip met de afgekoelde vulling. Bind de poten aan elkaar om te voorkomen dat de vulling eruit loopt. Bestrijk de huid van de kip met olijfolie en wrijf van de knoflook-rozemarijn rub erover. Plaats de kip in een ovenschaal en rooster deze in de oven in ongeveer 1 1/2 uur mooi goudbruin. Als je geen biologische kip hebt dan zal de kip waarschijnlijk sneller klaar zijn. Haal de kip uit de oven en giet de balsamico azijn er over. Dek af met aluminium folie en laat ongeveer 15 minuten staan. Giet jus en vleesvocht in een pan en laat inkoken. Leg de kip in een schaal en overgiet met de ingekookte jus. Serveer.Gegrilde kip met rozemarijn en citroen
Ingredients
Instructions

Bekijk zeker eens de site van Saint Clair
No Comments