Just surf no turf/ Recepten & wijn

Hapjes met frisse palingsalade en Bubbles

Gerookte paling is heerlijk zo af en toe. Niet te vaak en niet te veel. Bereid met iets fris, als tegenhanger op het vet van de paling, blijf je ervan eten. In dit recept is dat de marinade van witte wijn en citroen. Je kunt er voor het serveren zelfs nog wat van over de crostini’s druppelen.

Wijntip: een droge bubbel

Dit houdt in; geen prosecco, geen goedkope Duitse sekt, geen moscato etc. Wat dan wel? Een goede cava of een mooie crémant de Bourgogne. Wil je uitpakken dan koop je een champagne.

Hapjes met frisse palingsalade

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Borrelhap Hollands
By Kaat
Prep Time: 15 m. Total Time: 15 m.

Ingredients

  • 200 gr gerookte palingfilet
  • 2 lente-uitjes (of een halve rode ui, fijngesnipperd)
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 2 el verse basilicum, in reepjes gescheurd
  • vers gemalen peper
  • 1/2 kropje eikenbladsla
  • 4 crostini’s van pain de campagne
  • 4 el mayonaise
  • 1/2 bakje tuinkers

Instructions

1

Snij de lente-ui in ringetjes.

2

Roer in een kom de wijn, citroensap, olijfolie, uiringetjes en alle kruiden tot een

3

marinade. Breng op smaak met peper.

4

Snijd de paling in stukjes van 2 cm en schep ze door de marinade.

5

Laat de paling minstens 1 uur op kamertemperatuur marineren.

6

Maak de slabladeren schoon en bestrijk de crostini’s met wat mayonaise.

7

Leg de blaadjes sla erop, schep de paling met kruiden uit de marinade en leg er op.

8

Garneer met nog een beetje mayonaise en tuinkers.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply