Recepten & wijn/ Vega

(nog snellere) Spaghetti Boursin

spaghetti boursin

Vaste gasten van de Vinologische Keuken kennen mijn spaghetti Boursin. Dit succesnummer is makkelijk en snel maar zal nooit de schoonheidsprijs winnen. De enige oplossing is dan een complete remake van het recept.

De aanpassingen heb ik gedaan met twee jonge dames in mijn achterhoofd. Het zijn nichtjes van elkaar en oude bekenden van jongste zoon Kai. Beide zijn van die positieve wervelwinden met lang blond haar, lekkere carrières en een heerlijke onbevangen zelfverzekerdheid. De wereld ligt (nog) aan hun voeten en aan mannelijke aandacht geen gebrek. Ze pakken festivalletjes, gaan op citytrip, drinken pinot grigio met ‘buurvrouw’ Bert en organiseren babyshowers** voor de kost. Het zijn de ‘Sex and the City’-meiden anno 2023; een tsunami aan hipheid.

Maar wat eten deze moderne millenialmeiden? Mijn spaghetti Boursin? Waarschijnlijk niet want de ietwat grauw uitziende saus is bepaald geen food porn waarmee je een Mr Big kan verleiden.


Tijd voor een TikTok-fähige update zodat ook de nichtjes er wat aan hebben.

De nieuwe spaghetti Boursin wordt daarom vers, vega en verantwoord. Gehakt kan echt niet meer (online). Suiker is ook een killer en daarom heb ik zelfs de ketchup vervangen door verse kerstomaatjes. De smaak is frisser en lichter dan het origineel. Bovendien ben je met het nieuwe recept veel sneller klaar. En het is een lekker plaatje geworden.

boursin

Zoiets. Maar dan blond. Ik moet natuurlijk wel nog een nieuwe naam verzinnen. Is ‘Sex and the(n) Spaghetti’ iets? Of snapt alleen Gen X dat?

**sorry, ik bedoel natuurlijk dat er Gender Reveal Parties. Een babyshower is zoooooo 2022 🙂

WIJNTIP: Wat drinken we erbij? Chianti natuurlijk. Heerlijk Italiaans rood. Koop alsjeblieft een goeie want er is veel ‘Chiantiaal bocht’ op de markt. Lichte tannines en goede zuren hebben we nodig als tegenhanger van de tomaten. Wil je liever wit? Vermijd Italiaans wit want de meeste hebben te weinig zuren. Kies een Franse Chardonnay zonder (veel) hout.

Snelle spaghetti Boursin

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
hoofdgerecht Hollands
By Kaat Serves: 4
Total Time: 40 m.

Het oude recept kreeg een update. We hebben een Tiktok-fähige versie van deze pasta gemaakt.

Ingredients

 • 1 pakje Boursin
 • 1 doosje kerstomaten
 • Zout
 • 1 of 2 teentjes knoflook
 • Olijfolie
 • 1/2 bosje platte peterselie, gehakt
 • Scheutje Ketjap
 • 1 tl chilivlokken
 • Parmezaanse kaas, geraspt
 • Spaghetti
 • Kopje kookvocht

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Smeer een ovenschaal in met een beetje olijfolie.

3

Leg het pakje Boursin in het midden.

4

Leg alle kerstomaatjes er omheen en bestrooi deze met wat zout, de geperste knoflookteentjes en de olijfolie. Strooi tenslotte wat (niet alle) gehakte peterselie en chilivlokken er overheen.

5

Giet een klein beetje ketjap over de tomaatjes.

6

Bak de schotel 20 minuten on de oven. Kijk af en toe dat de Boursin niet aanbrandt. Dan kun je ook de temperatuur wat omlaag doen. Bijvoorbeeld naar 160 graden.

7

Kook ondertussen de spaghetti.

8

Als de spaghetti klaar is, giet je af en houd je wat kookvocht achter.

9

Wanneer de ovenschotel klaar is, kun je alles (Boursin en tomaten) door elkaar roeren. De tomaatjes mogen kapot barsten.

10

Doe de spaghetti erbij en eventueel wat kookvocht, roer door elkaar.

11

Serveer op borden en garneer met geraspte Parmezaanse kaas, extra chilivlokken en peterselie.

Notes

De chilivlokken kun je ook vervangen door sambal. Je kunt ook de pasta op borden scheppen en de saus er daarna op scheppen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply