Gerookte paling is heerlijk zo af en toe. Niet te vaak en niet te veel. Bereid met iets fris, als tegenhanger op het vet van de paling, blijf je ervan eten. In dit recept is dat de marinade van witte wijn en citroen. Je kunt er voor het serveren zelfs nog wat van over de crostini’s druppelen.
Wijntip: een droge bubbel
Dit houdt in; geen prosecco, geen goedkope Duitse sekt, geen moscato etc. Wat dan wel? Een goede cava of een mooie crémant de Bourgogne. Wil je uitpakken dan koop je een champagne.
Snij de lente-ui in ringetjes. Roer in een kom de wijn, citroensap, olijfolie, uiringetjes en alle kruiden tot een marinade. Breng op smaak met peper. Snijd de paling in stukjes van 2 cm en schep ze door de marinade. Laat de paling minstens 1 uur op kamertemperatuur marineren. Maak de slabladeren schoon en bestrijk de crostini’s met wat mayonaise. Leg de blaadjes sla erop, schep de paling met kruiden uit de marinade en leg er op. Garneer met nog een beetje mayonaise en tuinkers.Hapjes met frisse palingsalade
Ingredients
Instructions
No Comments