Voor het eerst sinds zeker 25 jaar heb ik weer eens verse snijbonen gegeten. In mijn kindertijd verafschuwde ik alle bonen dus had ik niet echt een vrolijke smaakherinnering aan deze groente. Maar omdat ze er zo mooi uitzagen en ik op zoek was naar iets makkelijks heb ik me laten verleiden.
Een groot succes. Gezond, smaakvol en heel erg snel. De bonen worden in slechts een paar minuten geblancheerd en de rest van de salade wordt natuurlijk koud bereid. Serveer er bijvoorbeeld wat Aziatische kippenballetjes, teriyaki of heel simpel wat verse sashimi bij.
Wijntip: Riesling
Door de strakke frisheid van de wasabi en de rauwe ui in het gerecht heb je een frisse wijn nodig zonder dat deze zich laat overheersen. Riesling dus!
Snijbonen zijn heerlijk met een Japanse twist. Goede combi met Riesling. Blancheer de snijbonen beetgaar. Spoel ze daarna gelijk met koud water zodat ze niet verder garen. Laat afkoelen. Roer de mayonaise met wasabi door elkaar. Roer de mayonaise en de sjalot door de snijbonen. Proef of er nog wat zout over moet. Druppel wat limoensap erover en rasp wat zest erop. Serveer. Makkelijk te combineren met vlees, vis of als onderdeel van een vegetarische maaltijd. Salade van snijbonen met een Aziatisch tintje
Ingredients
Instructions
Notes
No Comments