De signature dish van Fort Knox (onze benaming voor het studentenhuis waar oudste zoon Nox jarenlang gewoond heeft) is het ultieme ‘feel good’ gerecht. Je wordt er blij, warm en voldaan van. Precies wat de bewoners van het fort voor ogen hadden als het aan bezoekers werd geserveerd.
Fort Knox was een soort onneembare vesting. Voor ouders tenminste. Er werden zeer beperkte, en alleen op aanvraag, openingstijden gehanteerd voor deze categorie. Voor de andere categorie (studenten van het vrouwelijke geslacht met bij voorkeur blond haar) waren de openingstijden een stuk ruimer maar wel altijd selectief en persoonsgebonden.
Hoe dan ook, eenmaal binnen werd iedereen met militaire precisie verleid. De eerste categorie met spaghetti Boursin. De tweede categorie met andere dingen, heb ik me later laten vertellen.
Pas wanneer de dames van categorie twee verschoven naar categorie drie (de zgn Fort Knox-draaideur-recidivisten) werd er voor ze gekookt. En omdat Fort Knox een mannen bolwerk was en dit alles plaats had in het pre-veganistische tijdperk, kregen de dames gewoon koolhydraten met vlees en vettige calorieën voorgeschoteld. En, geloof me, de studentes werden er (toen nog) openlijk en ongegeneerd blij van! Mission accomplished: spaghetti Boursin ‘always delivers’!
De Etna elektrische kookplaat in Fort Knox is inmiddels ingeruild voor een professionele keuken, inclusief chef, in zijn eigen ‘fine dining’ restaurant. Er staat geen spaghetti Boursin op het menu.
Jammer.
Ik denk dat ik binnenkort maar eens met zijn Chefke moet gaan praten.
Oh, enne… sorry deze keer geen eindresultaatfoto. Deze feel good spaghetti moet het niet van zijn looks hebben!
Wijntip: chianti
Tomaten in een gerecht schreeuwen om chianti. Probeer eens een wat betere te bemachtigen. De reputatie van deze wijn is niet zo goed als dat hij verdient. Gewoon proberen dus.
Verhit wat olijfolie in een pan met dikke bodem. Snipper de ui en fruit in de olie. Voeg halverwege de sambal toe. Blijf roeren. Zorg ervoor dat de ui niet aanbakt. Voeg gehakt toe en bak tot het rul is. Breng op smaak met wat zout. Giet eventueel wat vet af. Snijd de tomaten in stukken en roer door het gehakt. Voeg ketchup, Boursin en ketjap toe. Roer goed. Laat 15 zacht pruttelen. Kook intussen de spaghetti al dente. Serveer een 'nestje' spaghetti per bord met daarom een flinke schep Boursin saus. Je kunt ook een blik tomaten gebruiken in plaats van vers. Maar als je rijpe tomaten hebt is dat toch het lekkerste.Spaghetti Boursin
Ingredients
Instructions
Notes
No Comments