Dit is het simpelste en snelste maar tegelijk wel feestelijk, voorgerecht dat ik ken. Het enige wat je nodig hebt is gerookte ganzenborst van goede kwaliteit.
Bij ons op de dorpsmarkt staat een poelier. Zijn kraam is zeker voor 90% gevuld is met kippenproducten maar gelukkig heeft hij meestal ook nog wat andere vreemde vogels bij zich. En daar ben ik gek op. Niet dat de gerookte gans zijn meest exotische product is, maar toch.
Dit gerecht is makkelijk vooraf te bereiden. Zeker voor een grotere groep. Deze kerst nog in ‘petit comité’ dan volgend jaar hopelijk weer voor je hele familie.
Wijntip: Pinot Noir
Brand en ik zijn liefhebbers van Bourgogne wijnen. Als ik een pinot noir schenk is het altijd eentje uit die streek. Maar probeer gerust eens een goede Spätburgunder uit Duitsland.
Laat de gans eerst op kamertemperatuur komen. Schik de rucola over de borden Snijd de ganzenborst in dunne plakken. Verdeel de gans over de rucola. Meng de ingrediënten van de dressing en druppel over de ganzenborst. Strooi tenslotte wat pijnboompitten erover en serveer.Ingredients
Instructions
No Comments