Dit is mijn recept van gebakken aardappeltjes 2.0
We eten bijna nooit aardappels omdat het me altijd doet denken aan doorgekookte andijvie met een bal gehakt. Aan elkaar geplakt met behulp van een berg geprakte aardappels met een krater vol jus. Een glas wijn hoort natuurlijk ook niet in dit plaatje thuis dus dit soort AGV-tjes zijn al snel van de menukaart van de Vinologische Keuken geschrapt en voor altijd verbannen naar Siberië. Gelukkig is Brand ook niet zo’n potato head dus iedereen blij.
Maar, somehow, blijf je toch een Hollander en moet er dus (heel) af en toe een aardappel gegeten worden. Gebakken, in mijn geval. In de roomboter en tot er knapperige korstjes aan zitten. Mayonaise erbij en klaar ben je. Echter, een beetje variatie op zijn tijd kan het leven wat spannender 😉 maken. Vandaar deze gebakken aardappeltjes in de vorm van een salade en aangejurkt met een Aziatische dressing. Het resultaat is verrassend; de heerlijke volle smaak van een aardappel met tegelijkertijd de frisse zoutige pit van de dressing. Serveer en een gezonde salade bij van bijvoorbeeld tuinboontjes en ingelegde radijsjes en zelfs je meest kritische vega friends zullen blij met je zijn!
Wijntip: Cava
Cava is de meest bekende bubbel uit Spanje. Meestal in een goede prijs-kwaliteit verhouding. Goede combi met dit gerecht omdat bubbels vaak brede smaakpalletten aan kunnen. Geen zin in bubbels? Probeer dan een Chardonnay met een beetje houtlagering.
Frisse aardappelsalade met een Aziatisch tintje. Bijzonder met een goed glas cava. Hak de groene kruiden grof. Maak de dressing door zonnebloemolie, limoensap, vissaus, Spaanse peper, zwarte peper, en de suiker goed te mengen. Zet apart. Verhit de boter in een pan en bak hierin de aardappeltjes tot ze een knapperig bruin korstje hebben. Laat ze uitlekken en een beetje afkoelen op een stuk keukenpapier. Breng de aardappeltjes op smaak met wat peper en zout. Schap ze in een brede schaal en besprenkel met de dressing. Verdeel de groene kruiden er over. Serveer met de limoen wedges ernaast en wat mayonaise met sricracha. NB het limoensap van de wedges voegt echt een extra smaak dimensie toe aan het gerecht. Heb je heerlijke chips in huis? Vergeet die fantasieloze schaal met tortillachips, gesmolten kaas en gehakt. Maak alleen de dressing en serveer de naturel chips in een brede schaal met daaroverheen de dressing en de groene kruiden. Vergeet ook hier de limoen wedges niet. Succes verzekerd met deze borrelhap.Aardappelsalade met groene kruiden en Cava
Ingredients
Instructions
Notes
No Comments