Deze crab cakes zijn niet crappy. Wel crispy. De crab die erin zit is crappy. Dat is namelijk geen krab maar een viseiwitsubstantie van vermalen witvis. Te koop onder de naam surimi en het ligt in het koelvak met de verse vis. Er is wat kleurstof en krabachtige smaakstof aan toegevoegd. En voila; surimi. Niks plebs hoor. Het schijnt dat de Japanners het honderden jaren geleden ook al maakten. En, nog leuker nieuws, het is goed voor de lijn! Geen suikers of calorieën te bekennen.
Doe mij nog zo’n crispy crab!
Wijntip: een mooie (dus iets duurdere) Muscadet
Schaal- en schelpdieren kunnen altijd met sauvignon blanc. Deze crab cakes natuurlijk ook . Eentje uit Marlborough Nieuw Zeeland bijvoorbeeld. Maar ik denk dat het leuker is om eens een “ouderwetse’ muscadet te proberen. Wel een goede kopen anders drink je alleen doorzichtig water!
Leg de surimi op wat keukenrol en druk, voor zover mogelijk, het vocht eruit. Doe de surimi, lente-ui, limoenblaadjes, limoensap, vissaus, oestersaus, 1 ei, de mayonaise en een dikke eetlepel panko in de keukenmachine. Pureer tot een dikke massa. Voeg nog wat panko toe en pureer weer kort. Je wilt uiteindelijk een niet de dunne massa. Schep in een schaal en kneed de koude rijst en eventueel wat zout erdoor. Vorm met je handen de cakes van ongeveer 5 cm doorsnede en leg ze op een schoon bord. Breek 1 of 2 eieren in een aparte kom en kluts los. Doe panko in een aparte kom en meng met het knoflook granulaat en zout. Haal vervolgens 1 voor 1 de cakes eerst door het geklutste ei en dan door het panko mengsel. Leg weer terug op het bord. Verwarm zoveel zonnebloemolie in een koekenpan dat er een laagje in de hele pan staat. Als de olie heet genoeg is dan bak je de cakes met een paar tegelijk, een paar minuten per kant totdat ze mooi lichtbruin zijn. Serveer met (Japanse) mayonaise, een limoen wedge en chili saus. Koud zijn ze ook lekker!Crispy ‘crappy crab’ cakes
Ingredients
Instructions
No Comments