Bubbel/ Recepten & wijn/ Vega/ Wijn & recepten

Fluffy omelet met geitenkaas en dragon en Bubbles

Omelet met geitenkaas

De laatste tijd was ik licht obsessief bezig met ‘het perfect gekookte ei’. Niet te hard en zeker niet te zacht maar chique ‘runny’. De dooier moet precies in het midden zitten, dus struinde ik vele food blogs en heel YouTube af op zoek naar Japanse Masterclasses over dit onderwerp (zij zijn namelijk de absolute ei-keizers). Met mijn nieuw vergaarde weisheden bestookte ik ongegeneerd opdringerig wekenlang vriendin Kattie. Ongevraagd had ik haar betrokken in een soort online eggboilerbattle. We stuurden elkaar foto’s van glanzend gladde eieren, wazige filmpjes van pannetjes kokend water en appjes met eifeitjes. Ik deed het ’s nachts na 12 uur op doordeweekse dagen, tijdens werktijd (terwijl ik weet dat ze les geeft en streng is voor haar eigen studenten die appen tijdens de les). Maar ook gedurende haar vakantie en andere privé momenten vond ik dat ze à la minute geïnformeerd moest worden over het feit dat gekookte eieren exact 2 minuten omgeroerd moeten worden in koud water zodat het koelwater gelijkmatig onder de schaal komt te zitten en ze dus mooier te pellen zijn.

Toen mijn vriendin mij vroeg of ik inmiddels misschien wat over de kook was, snapte ik dat het tijd werd voor iets anders. Even geen gekookte eieren meer. Gisteren heb ik daarom een omelet gebakken. Met dragon en geitenkaas. Niet zomaar een omelet maar een fluffy variant. De luchtige structuur vormt een heerlijke combinatie met de zachte smeuïge geitenkaas. En de verrassing in het gerecht is natuurlijk de dragon. Frisbitter met een vleugje anijs. Dit fluffy recept is heel snel en makkelijk als je tenminste weet hoe het moet. Maar ik zal niet te veel doordraven over de kunst van het ‘fluffy bakken’. Dat doe ik de volgende keer wel.

Wijntip: bubbels

Omdat dit toch meer een lunch gerecht is (of zelfs een ontbijtgerecht) vind ik de beste combinatie bij deze omelet een goede fles bubbels op basis van chardonnay. Als je lekker veel verse dragon gebruikt zou een witte Bordeaux (op basis van sauvignon blanc en sémillon) ook kunnen. Gewoon proberen!

Fluffy omelet met dragon en geitenkaas

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Lunch Frans
By Kaat Serves: 1
Total Time: 10 m.

Ingredients

  • 2 eieren
  • Snufje zout en peper
  • Scheutje melk
  • Klontje boter
  • Puntje zachte geitenkaas, verbrokkeld
  • Handje dragon, gehakt

Instructions

1

Kluts de eieren met de melk en het zout en peper los met een vork.

2

Dit kan al met een paar slagen klaar zijn.

3

Verhit de boter in een pan met anti aanbaklaag op middel heet vuur.

4

Giet het eimengsel in de pan en laat het kort stollen.

5

Roer met een plastic spatel af en toe door de omelet.

6

Als de onderkant gestolt is maar de bovenkant van de omelet nog een beetje vloeibaar is, verdeel je de geitenkaas over een helft van de omelet. Klap de omelet dubbel met een plastic spatel.

7

Laat nog even zacht nagaren. Keer indien nodig nog een keer om.

8

Garneer met de dragon en serveer met vers brood.

Verse dragon


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply