Alleen al voor de lobster rolls zou ik een East Coast Amerikaan willen zijn. Gedurende het seizoen worden deze hemelse broodjes veel in Maine, New England gegeten. Het witte hot dog-style broodje dient gegrild te worden, niet van opzij maar vanaf de bovenkant, opengesneden te worden om vervolgens helemaal volgestopt te worden met stukken lobster (kreeft) met wat mayonaise, citroensap en peper en zout. Ga je ‘all the way’ dan smeer je eerst nog wat boter op je bun.
Helaas is in Nederland kreeft een wat minder gangbaar product. We hebben natuurlijk onze Oosterschelde kreeft maar die kunnen we pas weer vanaf de laatste donderdag in maart kopen. En als je in het noorden van het land woont dan lijkt Zeeland helemaal ver weg. Ik heb dus een alternatief bedacht. Niet te vergelijken met the real thing, maar toch. De lobster rolls in de Vinologische Keuken worden gevuld met pulled surimi en rivierkreeftjes. En ik moet heel eerlijk zeggen dat ik hier best mee kan leven!
Wijntip: Verdejo
De surimi en rivierkreeftjes geven een zachte smaak maar door de citroen en de bleekselderij zit er toch een frisse, groene bite aan. Dat moeten we dus ook terug vinden in de wijn. Een goede Verdejo kan dit bieden. Drink ‘m het liefst op een graad of 10.
Deze 'lobster' roll maken we niet met echte kreeft maar met pulled surimi en rivierkreeftjes. Toast de puntjes aan de buitenkant door ze op je broodrooster te leggen en snijd doormidden. Trek de surimi uit elkaar zodat je 'sliertjes' krijgt. Meng de rivierkreeftjes met de 'pulled' surimi, mayonaise, bleekselderij en wat citroensap. Beleg de broodjes met de gemengde sla, de selderij en het 'lobster' mengsel. Serveer. Je kunt ook proberen een blikje krab te bemachtigen. Maar zelfs die zijn moeilijk verkrijgbaar.'Lobster' roll met pulled surimi en rivierkreeftjes
Ingredients
Instructions
Notes
No Comments