Ok, ik beken. Ik ben een veelvraat en geen überhippe vegan-fitgirl. Mayonaise, boter, suiker, vet en gesmolten kaas, je kunt mij ervoor wakker maken. Het zijn smaakmakers van de eerste orde. Gevolg is wel dat je van mijn geen foto’s in strakke sportpakkies en kauwend op een wortel, op insta zult vinden. Ik heb geen indrukwekkende boobs, bum of bovenarmen. Wel behoorlijk getrainde smaakpapillen.
Wat denk je, zal ik daar dan maar eens een photoshoot van laten maken?
Deze borrelbol met krabdip is trouwens zowel voor laag als hoog geschoolde smaakpapillen. Iedereen vindt deze gezellige snack lekker. Romige mayonaise is een heerlijke combinatie met limoen en zure room. En de krab geeft er een soort zacht ‘zoetje’ aan. Krab in blik is niet altijd overal te koop maar kan je makkelijk vervangen door rivierkreeftjes. Of zelfs door een zakje surimi. Dit is nepkrab gemaakt van witvis, maar who cares? Deze borrelhap is niet in de race voor de verkiezing van de meest verfijnde en elegante appetizer. Dit is een volle kracht vooruit gezelligheidssnack. Breek er gewoon stukjes vanaf (indien je samen met je Corona-vrije partner bent) of geef er extra brood en vorkjes bij zodat iedereen lekker kan prikken en dopen.
Wijntip: een Provence rosé
Denk aan een zalmkleurige, crispy rosé uit de Provence. Mag ook Luberon zijn. Een altijd goed combinatie met krab. Heb je zin in wit dan kies je een toegankelijke Zuidfranse chardonnay of een vrolijke Aussie. We willen exotische aroma’s die mooi combineren met de zoetheid van de krab.
Verwarm de oven voor op 180º C Meng de roomkaas, mayonaise, geraspte cheddar, crème fraîche, worcesteshire sauce, citroensap, sherry en de specerijen door elkaar. Roer daarna het krabvlees erdoor. Snijd de top van de broodbol af en hol 'm uit. Bewaar eventueel de stukjes brood om later mee te dippen. Schep de krabmix in de bol en leg de broodtop er weer op. Leg de broodbol op een met bakpapier bekleed bakblik en schuif in de oven. Bak de bol 10 - 15 minuten totdat bij mooi bruin is en de vulling begint te pruttelen. Serveer met stukjes rustiek brood. Niet iedere oven is gelijk. Het is dus een kwestie van uitproberen wat de juiste tijd is voor jou. Controleer de broodbol af en toe. We willen niet dat het brood keihard wordt maar de vulling moet wel smelten en goed warm zijn.Broodbol met krabdip
Ingredients
Instructions
Notes
No Comments