Schaal en schelpdieren/ Uncategorized/ Wit

Spaghetti met groene asperges, rivierkreeftjes en vermouth

Wie drinkt er wel eens vermouth? Niemand?
Waarschijnlijk drink je het wel eens maar weet je het niet eens. Het is namelijk onderdeel van een Negroni cocktail.
De ouderen onder ons hebben vroeger wel Martini gedronken. Je weet wel, dat drankje van die fantastische commercials. Dit was 40 jaar geleden zo populair dat het bijna de ‘soortnaam’ voor vermouth is geworden. Behalve natuurlijk voor wat francofielen die stug ‘Noilly Prat’ blijven bestellen. Waarschijnlijk alleen maar omdat ze zo met hun franse uitspraak kunnen shinen.

Dit recept is voor iedereen die thuis een Negroni voor zijn gasten maakt. Want na dit aperitief smaakt deze makkelijke pasta hemels. Bijzonder omdat het echt even een andere smaak is. En het is niet moeilijk te bereiden, wat wel zo makkelijk is na een happy negroni cocktail hour!

Wat drinken we erbij: Pinot Blanc

Dat is natuurlijk voor wie tijdens het cocktailuurtje rustig aan heeft gedaan en dus nog een glas wijn kan waarderen bij de spaghetti.

Spaghetti met groene asperges, rivierkreeftjes en vermouth

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Hoofdgerecht Mediterraan
By Kaat Serves: 2 - 3
Total Time: 45 m.

Smaakvol pastagerecht dat snel klaar is en heel gemakkelijk te bereiden.

Ingredients

  • Spaghetti
  • zout
  • 1 bakje rivierkreeftjes
  • 1 bundel groene asperges
  • (Voor de saus):
  • 1 dl Noilly Prat
  • 125 mI slagroom
  • 1/4 citroen, het sap en wat zest
  • 1/2 bakje ricotta
  • 50 gr koude boter, in blokjes
  • zout

Instructions

1

Kook de pasta beetgaar en zet apart (giet eventueel wat olijfolie erdoor om plakken te voorkomen.

2

Snij het onderste stukje van de asperges en kook in ruim kokend water met zout, beetgaar.

3

Snij de topjes eraf en snij de rest van de asperges in 2 - 3 stukken.

4

Als je dikke stengels hebt dan snijd je ze nog een keer in de lengte door.

5

Bak de asperges (behalve de tips) lichtbruin aan in wat roomboter (!)

6

Houd apart.

7

Kook de Noilly Prat tot de helft in, in een steelpan en voeg wat citroensap en slagroom

8

toe.

9

Laat weer even voorzichtig koken en roer dan de koude boter beetje bij beetje erdoor.

10

Roer dan de ricotta erdoor en breng op smaak met p&z.

11

Roer zoveel pasta als je wilt door de saus. Doe de rivierkreeftjes erbij. Laat voorzichtig warm worden.

12

Schep op de borden, verdeel de asperges erover en rasp wat citroenzest er over.

Notes

Dit recept is ook lekker met kant-en-klare, met ricotta gevulde ravioli's. Laat dan de ricotta voor de saus achterwege. Verder kan je hetzelfde bereidingswijze volgen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply