Kip en andere vreemde vogels/ Recepten & wijn/ Uncategorized/ Wijn & recepten/ Wit

Tosti Tunis met gerookte kip en rozenharissa met een Sauvignon Blanc – Sémillon

Tosti Tunis gerookte kip

Wie lust er nou geen tosti’s? Gewoon met ham en kaas zijn de gebakken boterhammen al heerlijk. Maar eigenlijk kun je er alles tussen doen. Zolang je er maar wat smeuïgheid tussen stopt zoals smeltbare kaas of een smeersel om de boel wat bij elkaar te houden. Tenslotte moet je een tosti voorzichtig bakken ook al heb je nog zo weinig tijd. Bijna geen boter of vet in een pan met anti-aanbaklaag, vuur niet te hoog en neem de tijd tot de tosti mooi bruin is gekleurd.

Deze tosti Tunis is geïnspireerd door smaken uit het Midden-Oosten. Smeer er lekker veel (rozen)harissa op en wees gul met de koriander want deze smaken combineren heerlijk met stukjes gerookte kip.

Wijntip: Sauvignon Blanc met Sémillon uit Australië

Probeer gerust een Australische witte blend van sauvignon blanc met sémillon hier bij uit. Misschien wel met houtrijping.
Maar een rijpe witte pessac-léognan (Bordeaux) zal met aroma’s van zachte rook en rijpheid ook goed combineren met de koriander, de gerookte kip en het geroosterde brood.

Tosti Tunis

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Lunch Midden-Oosten
By Kaat Serves: 1
Total Time: 20 m.

Deze tosti is vernoemd naar de bakermat van harissa; Tunis, hoofdstad van Tunesië. Belegd met gerookte kip en avocado is dit een echte fusion lunch met een glas Australisch wit erbij.

Ingredients

  • 2 sneetjes zuurdesembrood
  • 1 el mayonaise
  • 1 el (rozen)harissa
  • 1/2 gerooktekipfilet
  • 1/2 avocado
  • Handje geraspte cheddar
  • Verse koriander
  • 1/2 el Philadelphia naturel
  • 3 ringetjes gepinkelde jalapeno peper, gehakt
  • 1 el roomboter
  • Zwarte peper
  • 1 el limoensap

Instructions

1

Besmeer een sneetje brood met de mayonaise en de andere met de harissa.

2

Snijd de kipfilet in plakjes en leg op het brood met de mayonaise.

3

Smeer vervolgens wat Philadelphia op de kipfilet.

4

Snijd de avocado in plakken en leg deze op de kipfilet.

5

Door de Philadelphia blijft deze goed "plakken".

6

Bestrooi met peper uit de molen en druppel wat limoensap erop.

7

Verdeel de verse koriander en de jalapeno peper erover.

8

Strooi hier de gerapte kaas op en leg het andere sneetje brood met de harissa kant naar beneden op de kaas.

9

Druk een beetje aan.

10

Maak een pan met dikke bodem op middel hoog vuur warm en bestrijk de bodem met een halve eetlepel boter. Leg de tosti in de pan en druk wat aan.

11

Zorg dat de tosti niet te snel en hard gebakken wordt anders verbrand het brood.

12

Bedek eventueel met een deksel of stukje aluminium folie zodat de kaas goed kan smelten.

13

Draai, als één kant mooi goudbruin is, de tosti om met behulp van een brede spatel.

14

Bak op dezelfde wijze de andere kant goudbruin.

15

Serveer met wat sla en overgebleven kip, avocado en een lik mayonaise met harissa.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply