Omdat het zo’n lekker weer is (geweest), nog even een snel, licht en vooral heel gezond recept. Op de bbq of op de grill. Wat gemarineerde kip op de kolen of de plaat en dan deze feestelijke veggies ernaast.
Stel je voor, hypothetisch gezien, ooit… je krijgt één of meerdere veganisten te eten. Dan kan je dit gerecht, heel eenvoudig, nog plant-aardiger maken dan dat het al is. Vervang de Caesar dressing door een klassieke vinaigrette met olie, citroen en mosterd. De Parmezaanse kaas kun je vervangen door bijvoorbeeld pijnboompitten.
Wijntip: Grüner Veltliner
Dit Oostenrijkse paradepaardje is helaas erg pittig in de prijs geworden de laatste jaren, maar poeh, zeker de moeite waard. Koop een goede GrüVe zodat je de frisse Oostenrijkse bergen, de Jausenstations en de schaamteloze Knickerbockers kan proeven. Brand en ik zijn gek van Weingut Pfaffl. Het is maar een tip 🙂
Kool kort geroosterd op de bbq is een heerlijke makkelijke combinatie met een glas Grüner Veltliner. Snijd de Chinese kool over de lengte in 4-en. Gril de binnenkanten kort op de bbq zodat er mooie geblakerde strepen ontstaan. Leg op een bord en schenk wat Caesar dressing over de gegrilde binnenkanten. Garneer met de rode ui en de peterselie. Serveer bijvoorbeeld bij gegrilde kip. Op Instagram zeg ik dat een Pinot Noir erbij lekker is.
Dat is natuurlijk ook zo. Maar wil je wit en helemaal gericht op de Chinese kool, neem dan de Oostenrijkse witte maar.
Gegrilde Chinese kool met Grüner Veltliner
Ingredients
Instructions
Notes
No Comments