Recepten & wijn/ Vega/ Wijn & recepten/ Wit

Zeewier salade en Sauvignon Blanc

Zeewier salade


Sunomono is Japans voor zeewier salade met komkommer. Ik ben, net als Paulien Cornelisse, gek op dit soort leuke Japanse woorden. Als Brand dan vraagt (of nog leuker; mijn Friese schoonmoeder) wat we vanavond eten, dan oreer ik de hele lijst gerechten bij hun Japanse naam. Niemand die het hoort als ik de klemtoon weer aan de verkeerde kant van het woord leg en niemand die zegt dat ie vanavond niet zo’n zin heeft in….euh…sumototo. Er kan hoogstens een glazige blik mijn kant uitkomen als bevestiging dat ze het gehoord hebben (maar niet begrepen).

Zo kan het dat de originele sunomono er anders uitziet dan de mijne. Geen haan die daar naar kraait!

kelp
Zeewier groeit in ondiep water en heeft geen wortels.
wakame salade

Wijntip: Sauvignon Blanc

Deze salade is eigenlijk het lekkerste als onderdeel van een complete Japanse maaltijd met miso mosselen, unagi sushi, zalm sashimi en sushi rijst.

Zeewier salade

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Laden...
Hoofdgerecht Japans
By Kaat Serves: 4
Prep Time: 10 m. Total Time: 20 m.

Ingredients

  • 30 gr gedroogd zeewier (wakame)
  • 1 lente-ui, fijngehakt
  • 1/2 komkommer, in stukjes
  • 1/2 avocado
  • 1/2 limoen, sap
  • Wasabi sesamzaad
  • Dressing:
  • 2 el sojasaus
  • 1 el rijstwijnazijn
  • 1 el mirin
  • 1 tl suiker
  • 1/2 el sojasaus

Instructions

1

Laat zeewier +/- 10 min. weken.

2

Meng daarna alle ingrediënten voor de dressing in een kom.

3

Haal de schil van de avocado en besprenkel met limoensap.

4

Snijd in blokjes.

5

Roer dressing, wakame, komkommer en avocado door elkaar.

6

Garneer met sesamzaad en lente-ui.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply