Gimme sugar, honey! I need some comforting soul food to soothe my mind…
En het werd Bourbon Pecan Pie. Met een topping van wel vier soorten suikers en een ‘geen getrut, we kopen deze keer gewoon een kant-en-klare’ taartbodem. Calorieën, koolhydraten, noten, drank en een uitgesproken smaak.
Fill me up baby. Meer warmte heb ik vandaag op deze regenachtige dag niet nodig.
Wat er erbij drinken? Cappuccino, een Moscatel de Setúbal, een PX maar in ieder geval geen thee! 🙂
Deze authentieke Louisiana bourbon pecan pie is het enige juiste antwoord op een koude dag. Gimme some sugar, honey! Verwarm je oven voor op 180 graden. Verwarm in een pan op half hoog vuur de suikers, melasse en stroop samen met de whiskey. Roer rustig totdat het mengsel kookt en draai dan gelijk het vuur laag. Laat 2 minuten zacht pruttelen en haal dan de pan van het vuur. Meng in een kom de eieren, boter en de maizena goed. Blijf roeren en giet tegelijkertijd het siroop mengsel en langzaam bij. Roer tenslotte de decaan noten erdoor en laat de vulling afkoelen tot kamertemperatuur. Leg de taartbodem in de taartvorm en schep de vulling er bovenop. Bak de vulling 45 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen voor je de taart aansnijdt. Serveer op de authentieke Louisiana manier met een bolletje vanille ijs. De bourbon whiskey en de melasse geven de taart een extra diepe, donkere en rokerige smaak.
Omdat het een authentiek recept is waar ik niet aan verander, staan deze keer de maten ook in Amerikaanse eenheden zoals cups en tablespoons.Bourbon pecan pie
Ingredients
Instructions
Notes
No Comments