Bubbel/ Zoetigheid

Zoete rood fruit omelet met processo

omelet

Good morning sweetie darling! Verras je partner (je date, one night stand of wie dan ook) met dit zoete ontbijtje. Makkelijk en snel, want je wilt tenslotte zo gauw mogelijk weer terug in bed zijn met een dienblad vol lekkers. Zondagochtenden vragen om verwennerij met warme zoetigheid.Het hoeft geen Valentijnsdag te zijn voor bubbels op bed. Want bij deze fluffy omelet drinken we natuurlijk geen beker melk. Haal de flûtes maar uit de kast… het wordt een lange ochtend!

Wat drinken we erbij: Prosecco DOCG

Prosecco wordt in vele kwaliteiten verkocht. Als je budget het toelaat koop dan een DOCG dan ben je verzekerd van een wat betere wijn. Ga je echt uitpakken, dan koop je een sec champagne. Deze is licht zoet wat goed past bij de omelet. Wil je het nog zoeter maken, dan koop je een champagne demi-sec.

Fijne zondag!!

Zoete omelet met rood fruit

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Ontbijt Hollands
By Kaat Serves: 2
Total Time: 10 m.

Een echt verwen-ontbijtje: zoete omelet met rood fruit en een glas prosecco.

Ingredients

  • 4 eieren
  • 100 gr ricotta
  • 250 gr blauwe bessen
  • 1 citroen
  • 2 el ahornsiroop
  • snuifje kaneel
  • 2 el suiker
  • boter

Instructions

1

Maak eerst de compote* van het rode of zwarte fruit. Dit kan zeker een dag of langer van te voren.

2

Doe de blauwe bessen met de ahornsiroop, 1 eetlepel citroensap en de kaneel in een pannetje. Laat een paar minuten zacht koken. Het fruit hoeft niet helemaal tot puree gestoofd te worden. Er mogen best nog een paar hele bessen in zitten. Als het geheel te dun is kun je er nog een eetlepel jam of suiker door roeren. Zet de pan van het vuur en laat helemaal afkoelen.

3

Bewaar in een goed afgesloten pot in de koelkast tot gebruik.

4

Maak de ricotta (kan ook een dag van te voren)

5

Houd 1 el ricotta achter voor door de omelet.

6

Spoel de citroen en rasp de schil. Meng 1 koffielepel geraspte schil door de ricotta en zet fris weg in de koelkast.

7

Klop de eieren op met de suiker en 1 el ricotta. Zet een koekenpan op het vuur, zet het vuur hoog en laat een klont boter smelten. Giet de losgeklopte eieren in de pan en bak de omelet enkele minuten aan 1 kant, vouw dubbel en laat nog 1 minuut bakken.

8

Snijd de omelet door midden.

9

Serveer op 2 borden. Op ieder bord een halve omelet met daarop een paar scheppen citroenricotta. Vouw dubbel en schep de (licht opgewarmde) blauwe bessen er op. Schenk eventueel nog een paar druppels ahornsiroop er over.

10

Serveer met een goed glas prosecco.

Notes

* Je kunt de compote maken van alles wat je wilt: blauwe bessen, frambozen, stukjes aardbei. Zolang het bosfruit maar rijp en sappig is. Een plakje banaan erbij zal ook niet misstaan!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply