Recepten & wijn/ Rood/ Vlees/ Wijn & recepten

Pizza Taquitos

Deze rappe hap is coronaproof, snel, makkelijk en helemaal aan te passen aan de inhoud van je koelkast of de samenstelling van je gezelschap.

Zorg dat je altijd, echt altijd, een pak tortilla’s in je voorraadkast hebt liggen. Die dingen zijn lang houdbaar en helpen je bij gevalletjes ‘Jij gaat zeker niet naar huis maar blijft gewoon mee-eten!’ uit de brand. Ook op de zielige ‘ik ben (altijd) alleen, kook (daarom) alleen en eet (heel saai) alleen’ momenten is de tortilla je grote vriend. Hij past bij iedere stemming en biedt verzekerde, warme troost.

Dit taquito recept is een soort pizza variant met tomatensaus, mozzarella en basilicum. Je kunt er ook gehakt of kip voor gebruiken. En Cheddar kaas in plaats van Parmezaanse kaas is trouwens ook erg fijn.
De vegavariatie kan ook snel en makkelijk bereid worden.
Ik heb vaak beukenzwammen in huis. Deze paddo’s hebben een lange steeltjes, schattige kleine hoedjes, een wat nootachtige smaak en een gladde structuur. Lekker sappig in een dikke room- of bechamelsaus met wat verse salie en vergeten groente uit het achterste gedeelte van je groentela.
Kortom, het mikt niet zo nauw.

Wijntip: Valpolicella

Drink bij de pizza taquito een Italiaanse rode wijn zoals een Valpolicella uit de regio Verona. Vermijd het (te) warme rood uit het diepe zuiden van Italië. Een mooie chianti zal ook niet misstaan.

Pizza Taquitos

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Hoofdgerecht Italiaans
By Kaat Serves: 4
Prep Time: 10 m. Cooking Time: 15 m. Total Time: 25 m.

Deze taquito is een kruising tussen een enchilada en een pizza.

Ingredients

  • 8 tortilla wraps
  • 400 gr kant-en-klare (rode) pasta saus
  • 1 bol mozzarella, in stukjes gesneden
  • 100 gr hamreepjes
  • 100 gr salami, in reepjes
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl knoflook poeder
  • Geraspte (Parmezaanse) kaas
  • Verse basilicum, gehakt
  • Optioneel:
  • 1/2 tl chiliflakes
  • Serveren met:
  • Knapperig Italiaans brood

Instructions

1

Verhit de oven op 200 gr C.

2

Smeer een ovenschaal in met wat olijfolie.

3

Meng de pasta saus in een kom met de mozzarella, de ham, de oregano, knoflookpoeder en de salami. Als je van pittig houdt dan doe je nog wat chiliflakes erdoor.

4

Leg een tortilla wrap op je werkblad en schep de rode saus in een soort halve maan erop. Rol de tortilla op en leg met de vouwrand naar beneden in de ovenschaal. Doe dit met alle 8 tortilla's en zorg dat je wat saus overhoudt.

5

Het restje saus schep je over de opgerolde tortilla's heen zodat deze (bijna) helemaal bedekt zijn.

6

Strooi de Parmezaanse kaas erover. Je kunt ook Cheddar of andere makkelijk smeltende kaas gebruiken.

7

Plaats de schaal in de oven en laat in 15 minuten warm worden. Zet de laatste 3 - 4 minuten de grill stand even aan voor een knapperig korstje.

8

9

Haal de schaal uit de oven en garneer met verse basilicum.

10

Serveer met knapperige ciabatta of focaccia.

Verse basilicum
Italiaans goud: Parmezaanse kaas
Geraspte Parmezaanse kaas

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply