Sunomono is Japans voor zeewier salade met komkommer. Ik ben, net als Paulien Cornelisse, gek op dit soort leuke Japanse woorden. Als Brand dan vraagt (of nog leuker; mijn Friese schoonmoeder) wat we vanavond eten, dan oreer ik de hele lijst gerechten bij hun Japanse naam. Niemand die het hoort als ik de klemtoon weer aan de verkeerde kant van het woord leg en niemand die zegt dat ie vanavond niet zo’n zin heeft in….euh…sumototo. Er kan hoogstens een glazige blik mijn kant uitkomen als bevestiging dat ze het gehoord hebben (maar niet begrepen).
Zo kan het dat de originele sunomono er anders uitziet dan de mijne. Geen haan die daar naar kraait!
Wijntip: Sauvignon Blanc
Deze salade is eigenlijk het lekkerste als onderdeel van een complete Japanse maaltijd met miso mosselen, unagi sushi, zalm sashimi en sushi rijst.
Laat zeewier +/- 10 min. weken. Meng daarna alle ingrediënten voor de dressing in een kom. Haal de schil van de avocado en besprenkel met limoensap. Snijd in blokjes. Roer dressing, wakame, komkommer en avocado door elkaar. Garneer met sesamzaad en lente-ui.Zeewier salade
Ingredients
Instructions
No Comments