Vega

Sinaasappel-chili sambal

Sinaasappel chili sambal

Dit is een verrassende sambal. Kan dat, een sambal die verrast? Ja, dat kan. De smaakvarianten van sambal kennen we inmiddels wel een beetje, maar een sinaasappelversie was ik niet eerder tegen gekomen. De sambal is fris pittig maar heeft op een of andere manier ook een zachte kant. Bovendien, heel belangrijk, de sinaasappel is totaal niet overheersend in de smaak. Gelukkig maar want eigenlijk houd ik niet van de ‘oranje smaken’. Zeker niet in mijn avondeten.

Deze sambal hoort bij de Khao Soi (recept in volgende blog) en is zo idioot makkelijk te maken. Je hebt alleen een blender en 24 uur geduld nodig. Alles wat je over hebt kan je nog een paar weken afgesloten in de ijskast bewaren. Later ook nog lekker op nasi lemak, gegrilde kip salade of in een kom Thaise rijstsalade.

Sinaasappel-chili sambal

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...

Bijzondere smaakvariant op de gewone sambal die we allemaal kennen. Door de sinaasappel wordt de sambal super zacht en fris. Lekker met Khao Soi

Ingredients

  • 200 gr rode chili pepers (Spaanse pepers) vers
  • 5 rode kleine rode raait pepers
  • 1/2 navelsinaasappel
  • 5 teentjes knoflook
  • Ruim 1 el vissaus
  • 1 el natuurazijn
  • 1 dikke tl licht bruine suiker

Instructions

1

Hak de pepers in grote stukken en doe in een keukenmachine.

2

Laat eventueel wat pitjes eruit.

3

Haal zet van de halve sinaasappel en doe dit ook in de keukenmachine.

4

Snijd het vruchtvlees tussen de velletjes uit en doe ook in de machine.

5

Indien er nog sap uit te persen valt doe je dat ook erbij.

6

Doe de knoflook, vissaus, azijn en suiker er ook bij.

7

Laat de keukenmachine twee minuten draaien voor een heel zacht resultaat.

8

Laat minimaal 24 uur buiten de koelkast staan voor gebruik.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply